הקליניקה במודיעין 

שפיכה מאוחרת: סיבות, שכיחות ואפשרויות טיפול

עודכן: 14/03/24

שפיכה מאוחרת

תוכן עניינים

בעיות שפיכה הן היבט מורכב ורב-גוני בבריאות המינית של גבר שיכול להשפיע באופן משמעותי הן על יחידים והן על מערכות יחסים. בעוד שפיכה מוקדמת גונבת לעתים קרובות את אור הזרקורים בדיונים על קשיים מיניים אצל גברים, שפיכה מאוחרת או שמה השני שפיכה מושהית היא עניין פחות דן אך חשוב לא פחות.

גברים עלולים להיתקל במגוון בעיות שפיכה המשפיעות על שביעות הרצון המיני ועל רווחתם הכללית. שפיכה מוקדמת, שבה שפיכה מתרחשת מהר מדי, היא בעיה ידועה. בצד השני של הספקטרום נמצאת שפיכה מאוחרת, מצב שבו גברים חווים שפיכה לאחר זמן רב מאוד או לא מסוגלים להגיע לשפיכה למרות גירוי מיני מספיק.

האם בעיות שפיכה נפוצות?

בעיות שפיכה, כולל שפיכה מוקדמת וגם מאוחרת, שכיחות יותר ממה שמניחים לעתים קרובות. מחקרים מראים כי עד 30% מהגברים עלולים לחוות צורה כלשהי של בעיית שפיכה בשלב מסוים בחייהם. חיוני להכיר בשכיחותן של נושאים אלו כדי להפחית סטיגמה ולעודד תקשורת פתוחה על בריאות מינית.

מה מוגדר כשפיכה מאוחרת?

שפיכה מאוחרת, המכונה גם הפרעת אורגזמה גברית, מאופיינת בקושי מתמשך או חוסר יכולת להגיע לאורגזמה ולשפיכה, למרות גירוי מיני מספיק. בניגוד לשפיכה מוקדמת, הכרוכה בהתפרצות מהירה של אורגזמה, שפיכה מאוחרת עלולה לגרום לפעילות מינית ממושכת ללא שיא. מצב זה יכול להתבטא בדרכים שונות, החל מאורגזמות נדירות ובלתי עקביות ועד להיעדר מוחלט של שפיכה, אפילו במצבים שבדרך כלל יובילו לאורגזמה.

ניתן לסווג שפיכה מאוחרת לשני סוגים: מבגרות (ראשוני) ונרכש (משני). אי יכולת של שפיכה מבגרות מתייחסת למצב שהיה קיים מאז ההתנסויות המיניות הראשונות של הפרט, בעוד שפיכה נרכשת מושהית מתפתחת מאוחר יותר בחיים לאחר תקופה של תפקוד מיני תקין. הבנת ההבחנה בין הסוגים הללו חיונית להתאמת גישות טיפול יעילות.

שפיכה מאוחרת יכולה גם להתבטא בעוד צורות שונות, בהתאם לעקביות, מצבי טריגר ודפוס זמני. ניתן לסווג את בעיות השפיכה לפי עוד שלושה קריטריונים:

שפיכה מאוחרת/מעוכבת זמנית – זוהי צורה חולפת שבה השפיכה תקינה באקט מיני אחד אך מתעכבת באופן ניכר בפעילויות מיניות אחרות. שונות זו מעידה על השפעה אפשרית של מצבים פסיכולוגיים, מצבים פיזיים או גורמים מצביים ספציפיים המשפיעים באופן זמני על התגובה המינית.

שפיכה מאוחרת/מעוכבת במצב נתון – מוגדרת על ידי התרחשותה רק בנסיבות מסוימות, בעוד שהשפיכה נשארת לא מושפעת במצבים אחרים. לדוגמה, אדם עשוי לחוות שפיכה רגילה במהלך אוננות אך להתמודד עם קושי להגיע לאורגזמה במהלך קיום יחסי מין. דפוס זה מצביע על כך שגורמים פסיכולוגיים, דינמיקה של מערכת היחסים או רמזים סביבתיים ספציפיים ממלאים תפקידים משמעותיים בביטוי של שפיכה מושהית.

שפיכה מאוחרת/מעוכבת קבועה – מאופיינת בקושי מתמשך או חוסר יכולת להגיע שפיכה, ללא קשר למצב או לשיטת הגירוי המיני. מצב זה מראה כי ישנה בעיה בסיסית מורכבת יותר, שעלולה להיות מעורבת בגורמים פיזיולוגיים, בעיות פסיכולוגיות ארוכות שנים, או שילוב ביניהם, המחייבת גישת הערכה וטיפול מקיפה.

הבנת הגורם לשפיכה מעוכבת או מאוחרת היא חיונית לתכנון תוכנית טיפול יעילה.

גורמים לעיכוב שפיכה

לשפיכה מאוחרת יכולות להיות סיבות רב-גורמיות, הכוללות גורמים פסיכולוגיים ופיזיולוגיים כאחד. מבחינה פסיכולוגית, חרדה, מתח, בעיות במערכות יחסים וחוויות טראומטיות בעבר עשויים לתרום לדחיית שפיכה. בפן הפיזיולוגי, תרופות מסוימות, חוסר איזון הורמונלי, מצבים נוירולוגיים ובעיות בריאות כרוניות יכולות לשחק תפקיד בבלימת תהליך השפיכה.

טיפול מיני בדחיית שפיכה

טיפול בשפיכה מאוחרת כרוך לרוב בגישה מקיפה המתחשבת בגורמים פסיכולוגיים ופיזיולוגיים כאחד. להלן כמה טיפולים מיניים נפוצים לשפיכה מאוחרת:

1. פסיכותרפיה:

פסיכותרפיה, כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) וטיפול מיני, יכול להועיל לאנשים החווים שפיכה מאוחרת, במיוחד כאשר המצב קשור לגורמים פסיכולוגיים. ניתן לעזור לאנשים לחקור ולהבין את הסיבות השורשיות לשפיכה המאוחרת שלהם, לספק אסטרטגיות לניהול חרדה, מתח ובעיות מערכת יחסים שעשויות לתרום לבעיה.

2. טכניקות התנהגות:

ניתן להשתמש בטכניקות התנהגותיות, כגון תרגילי "עצירה-התחלה" או "מיקוד סנסטי", כדי לשפר את המודעות וההיענות המינית. תרגילים אלה כוללים הפסקות מכוונות במהלך פעילות מינית, המאפשרים לאנשים להתמקד בתחושות ולהגביר את הנוחות שלהם עם עוררות.

3. התאמת תרופות:

במקרים בהם שפיכה מאוחרת קשורה לתרופות, כגון תרופות נוגדות דיכאון, איש מקצוע רפואי עשוי לשקול להתאים את המינון או לעבור לתרופה חלופית עם פחות תופעות לוואי מיניות. זה חיוני עבור אנשים לא לשנות את משטר התרופות שלהם מבלי להתייעץ עם ספק שירותי הבריאות שלהם.

4. טיפול הורמונלי:

חוסר איזון הורמונלי יכול לתרום לדחיית שפיכה. במקרים כאלה, ניתן להמליץ על טיפול הורמונלי כדי להחזיר את הרמות ההורמונליות ולשפר את התפקוד המיני. גישה זו שמורה בדרך כלל למצבים בהם מזוהה מחסור הורמונלי ספציפי באמצעות הערכה רפואית.

5.התערבויות רפואיות:

במקרים מסוימים, ניתן לשקול התערבויות רפואיות כגון שימוש במכשירי גירוי רטט או מכשירי שפיכה אלקטרו, במיוחד כאשר שפיכה מאוחרת קשורה למצבים נוירולוגיים או לבעיות רפואיות אחרות המשפיעות על תהליך השפיכה.

למה טיפול מיני מקצועי זה בדיוק מה שאתה צריך במקרים כאלה?

היציאה למסע של טיפול מיני מקצועי יכולה להיות חוויה מעוררת שינוי עבור אנשים המתמודדים עם שפיכה מאוחרת. כמטפלת מינית ותיקה, התפקיד שלי הוא לספק מרחב בטוח וסודי שבו נוכל לחקור בשיתוף פעולה את הגורמים המורכבים התורמים למצב הייחודי שלך. טיפול מיני מקצועי חורג מייעוץ קונבנציונלי, שכן הוא כרוך בידע מיוחד והתערבויות מבוססות ראיות המותאמות לטיפול בדאגות מיניות. על ידי התעמקות במשחק הגומלין המורכב של אלמנטים פיזיים, פסיכולוגיים ויחסיים, נוכל לחשוף את שורשי השפיכה המאוחרת ולעבוד לקראת פתרונות יעילים. הגישה שלי היא של אמפתיה, הבנה וכבוד, מטפחת תקשורת פתוחה כדי להקל על הבנה עמוקה יותר של החוויות שלך. יחד, נוכל לפתח אסטרטגיות ממוקדות, טכניקות התנהגותיות ומנגנוני התמודדות כדי לשפר את הרווחה המינית שלך, לקדם חיים אינטימיים בריאים ומספקים יותר. לפרטים ומידע נוסף על טיפול מיני מקצועי בקליניקה, אתם מוזמנים להשאיר פרטים בטופס צור הקשר באתר ואחזור אליכם בהקדם.

תפריט נגישות