הקליניקה במודיעין 

גישור זוגי

גישור זוגי

תוכן עניינים

גישור זוגי הוא גישה בונה שמטרתה לסייע לזוגות בפתרון קונפליקטים ושיפור התקשורת בתוך מערכת היחסים שלהם. התהליך כרוך במגשר ניטרלי המנחה דיונים ומעודד בני זוג להביע את רגשותיהם, דאגותיהם וצרכיהם בגלוי. על ידי כך, גישור זוגי שואף לקדם הבנה, אמפתיה וסביבה שיתופית שיכולה להוביל לפתרונות מתמשכים ולמערכות יחסים בריאות יותר.

מהו גישור זוגי?

גישור זוגי הוא תהליך מובנה בו מגשר צד שלישי מסייע בתקשורת בין בני זוג החווים קשיים במערכת היחסים ביניהם. בניגוד לייעוץ זוגי, המתמקד בטיפול וריפוי, גישור זוגי מתמקד ביישוב סכסוכים ודיאלוג פתוח. המגשרת היא אשת מקצוע מיומנת ואובייקטיבית המנחה את השיחה מבלי לקחת צד או לכפות את דעותיה. המטרה העיקרית שלה היא לטפח תקשורת אפקטיבית, לעודד הקשבה פעילה ולעזור לבני הזוג להגיע להחלטות והסכמות הדדיות.

באילו מצבים כדאי לפנות לגישור זוגי?

גישור זוגי יכול להועיל במצבים שונים, כולל:

התמוטטות תקשורת: כאשר בני זוג מוצאים את זה מאתגר לתקשר ביעילות, גישור יכול לעזור לגשר על הפער ולבנות מחדש את קווי התקשורת.

קונפליקטים מתמשכים: זוגות שחווים קונפליקטים חוזרים ונשנים שנראה שאין להם פתרון עשויים להפיק תועלת מגישור. התהליך יכול לזהות בעיות בסיסיות ולעזור לפתח אסטרטגיות לטיפול בקונפליקטים בצורה בונה.

אתגרי קבלת החלטות: גישור יכול להיות בעל ערך כאשר זוגות נאבקים לקבל החלטות יחד, כגון עניינים כספיים, בחירות הוריות או מעברים גדולים בחיים.

פתרון סכסוכים מונע: יש זוגות שבוחרים בגישור כאמצעי יזום לטיפול בבעיות קלות לפני שהם מסלימים לבעיות גדולות, ומקדמים דינמיקה של מערכת יחסים בריאה יותר.

פרידה קרובה: כאשר שוקלים גירושין או פרידה, גישור זוגי יכול לסייע בפרידה ידידותית, להפחית עוינות ולהקל על שיתוף הפעולה, במיוחד כאשר ילדים מעורבים.

האם גישור זוגי כדאי בכל מצב?

אמנם גישור זוגי הוכח כמועיל עבור זוגות רבים, אך ייתכן שהוא לא מתאים לכל מצב. במקרים של התעללות, אלימות במשפחה או במצבים שבהם אחד מבני הזוג מסרב להשתתף עשויים שלא להועיל לגישור. במקרים בהם יש חוסר איזון כוח משמעותי או חוסר מחויבות מצד אחד או שני הצדדים לעבוד על מערכת היחסים, ייתכן שהגישור לא יניב את התוצאות הרצויות.

בנוסף, אם נושאים עמוקים, כגון שימוש בסמים, דאגות לבריאות הנפש או בגידה, הם הליבה של בעיות היחסים, ייתכן שיהיה צורך בגישה טיפולית מקיפה יותר, יחד עם גישור. חיוני לזוגות השוקלים גישור להעריך את כדאיות התהליך בנסיבות הספציפיות שלהם, אם וכאשר יהיו מוכנים לגשת אליו בראש פתוח ומחויבות כנה לשינוי.

מהם היתרונות של גישור זוגי?

תקשורת משופרת: אחד היתרונות העיקריים של גישור זוגי הוא הדגש על שיפור התקשורת בין זוגות. המגשר פועל כמנחה ניטרלי, מנחה את השיחה ומבטיח שלשני בני הזוג תהיה הזדמנות להביע את רגשותיהם ודאגותיהם בגלוי. תקשורת משופרת זו מטפחת הבנה, אמפתיה והקשבה פעילה, מה שמוביל לפתרון בעיות יעיל יותר.

פתרון סכסוכים: גישור זוגי נועד לזהות את הסוגיות הבסיסיות התורמות לקונפליקטים בתוך מערכת היחסים. על ידי התעמקות בסיבות השורש למחלוקות, זוגות יכולים לפעול למציאת פתרונות בונים ולהתפשרות. הגישור מספק מרחב בטוח לחקור נקודות מבט ולהגיע להחלטות הנכונות הדדיות, מה שמוביל להחלטות בנות קיימא יותר בהשוואה לחיפוש פתרונות במקומות אחרים שלא כוללים גישור.

קשר מחוזק: באמצעות תהליך הגישור, זוגות מגלים לעתים קרובות לחדש את הערכים, המטרות והחוזקות המשותפים שהביאו אותם לקשר מלכתחילה. חיבור מחדש זה יכול להוביל לחיזוק קשר רגשי ומחויבות מחודשת לקשר.

סודיות ופרטיות: גישור זוגי הוא תהליך חסוי, המאפשר לזוגות לדון בחופשיות בנושאים רגישים ללא חשש משיפוטיות או הפרעה חיצונית. סודיות זו מטפחת סביבה של אמון ומעודדת שותפים להיות פתוחים ופגיעים יותר אחד עם השני.

העצמה: מגשרים בגישור זוגי מעצימים זוגות לקחת חלק פעיל בפתרון בעיותיהם וקבלת החלטות לגבי עתידם. תחושת העצמה זו יכולה להוביל לתחושת שליטה רבה יותר במסלול היחסים ולנכונות לעבוד יחד לקראת שינוי חיובי.

משתלם: בהשוואה לעלויות המשפטיות והמחיר הרגשי של הליכי גירושין, גישור זוגי הוא לרוב אלטרנטיבה משתלמת יותר ופחות הרסנית. זוגות יכולים למצוא פתרון מבלי להזדקק למאבקי משפט ממושכים, שעלולים להיות סוחטים כלכלית ומייסרים רגשית.

אילו שיטות גישור זוגי קיימות?

קיימות מספר שיטות של גישור זוגי, כל אחת מותאמת לצרכים הייחודיים של האנשים המעורבים. כמה גישות נפוצות כוללות:

גישור מנחה: שיטה זו מתמקדת במגשר המנחה דיאלוג פתוח ומנחה את השיחה. המגשר שואל שאלות, מעודד הקשבה אקטיבית ומסייע לבני הזוג לזהות בסיס משותף להגיע לפתרונות משביעי רצון בהדדיות.

גישור טרנספורמטיבי: גישה זו שמה דגש על העצמה והכרה. המגשר מבקש לשנות את מערכת היחסים על ידי טיפוח צמיחה אישית, אמפתיה והבנה בין בני הזוג.

גישור נרטיבי: בשיטה זו, המגשר עוזר לבני הזוג לחקור את הנרטיבים שיצרו סביב מערכת היחסים והאתגרים שלהם. על ידי מסגור מחדש של נרטיבים שליליים, בני הזוג יכולים לפתח השקפה חיובית יותר על עתידם המשותף.

גישור ממוקד פתרונות: טכניקה זו מתרכזת במציאת פתרונות מעשיים לבעיות ספציפיות. המגשר מעודד את בני הזוג לחשוב על פתרונות אפשריים ולהעריך את יעילותם.

גישור מעריך: גישה זו כוללת את המגשר המספק משוב על נקודות החוזק והחולשה של עמדותיו של כל צד ומציע פתרונות פוטנציאלים למצבים וסיטואציות מסויימות.

לסיכום, גישור זוגי מציע לזוגות סביבה בונה ותומכת להתמודד עם הקונפליקטים שלהם ואפשרות לשפר את התקשורת ביניהם. למרות שזה אולי לא מתאים לכל מצב, גישור הוכיח את עצמו כבעל ערך בטיפוח מערכות יחסים בריאות יותר והחלטות ידידותיות. השיטות השונות של גישור זוגי מבטיחות שניתן להתאים את הגישה לצרכים האישיים, מה שמקל על האפשרות לקבלת תוצאות מוצלחות. על ידי קידום הבנה, אמפתיה ושיתוף פעולה,ניתן לטפח מערכות יחסים מתמשכות ומספקות. בקליניקה שלי לייעוץ, טיפול וגישור לזוגות מכלל האוכלוסיה, אני מציעה תקווה לזוגות המבקשים לשקם ולחזק את הקשר ביניהם. לפרטים ומידע נוסף אודות השירותים אותם אני מספקת, השאירו פרטים בטופס תור הקשר באתר ואחזור אליכם בהקדם.

תפריט נגישות